Előzetes bejelentkezés:

+36 30  613 2523

Nyitva tartás:

Bejelentkezés alapján!

Hullámmasszázs élettani hatásai

 

 

A nyomásterápia elősegíti a szövetközi folyadék és a visszamaradt toxinok (méreganyagok) újbóli felszívását, kiválasztó szervrendszeren keresztüli kiürülését. Stimulálja a vénás és nyirokrendszeri felszívódást a szervi szűrők felé. Növeli a szövetek rugalmasságát, és visszaállítja azok életképességét. A nyirokedények lecsapolása előtt megszünteti a nyirokcsomók akadályoztatását. A nyomásterápia fájdalomcsillapító és relaxációs hatást gyakorol az idegrostok összehúzódását eredményező ödéma felszívásával.

 

A nyomásterápia a folyadékot a vérerekbe tereli, ezzel növelve a keringő folyadék volumenét és az artériás nyomást. Ebben az értelemben a mintegy 20 Hgmm-ig történő vérnyomás-emelkedés a következő nyomásterápiás szakaszok alkalmazása után jelentkezhet – bár általánosan megfigyelhetők a csökkenő nyomás paradox helyzetei, valószínűleg a paraszimpatikus idegrendszerre ható relaxáló és stimuláló hatásoknak köszönhetően.

 

Bármilyen emelkedés az artériás nyomásban azonban csak ideiglenes. A test számos olyan szabályozó mechanizmussal rendelkezik, ami lehetővé teszi a vérnyomás szintjének a normális értékek közé való visszaállítását. Ebből következik, hogy egy egészséges ember semmilyen kockázatnak nincs kitéve. Nem ez a helyzet azonban azon egyéneknél, akik olyan elégtelenségekben szenvednek (vese- vagy szívelégtelenség stb.), amely bonyolítja a nyomás szabályozását vagy komoly hipertóniás (a vérnyomás emelkedése – még ha csak pillanatnyi is – komoly kockázatokat jelenet a magas vérnyomású embereknél) esetekben. Mindezek a körülmények ellenjavallatként szolgálnak a nyomásterápia alkalmazására.

 

4.2. JAVALLATOK

 

- az ér- és nyirokrendszer stimulálása, - a normális vénás vérkeringés fenntartása, - a fentebb felsorolt tünetek (elnehezült lábak, fáradt lábak, ödéma, folyadék-visszatartás stb.) ismeretében a visszértágulat megelőzése, - nyiroködéma és vénás ödéma kezelése, - műtét utáni ödémák (emlőeltávolítás utáni nyirokcsomó-duzzanat stb.), - poszt-traumatikus ödéma, - cellulitisz, - elhízáskezelés, - a szövettápláló funkció javítása és a bor rugalmasságának visszaállítása, - szülés utáni kezelés, - ágyhoz kötött betegek esetében a trombózis megelőzése, - idegrendszeri megbetegedések (féloldali bénulás, kétoldali végtagbénulás), - izomsorvadás, - relaxáció (a normális keringés nem közvetlenül stimulált, ezért javítja az általános közérzetet), - esztétikai célú műtéteket követően segíti a terület normális keringésének a visszaállítását, főleg zsírleszívás és hidro-zsíroldás után, - a szervezet általános méregtelenítése, - gyenge perifériás keringés esetén.

 

4.3. ELLENJAVALLATOK

 

- nemrég kialakult trombózisos vénagyulladás vagy visszértrombózis esetén, - jelentős, tekervényes visszértágulás esetén, - bőrfertőzések esetén, - nyirokérgyulladás, - izületi gyulladás, - szív-és keringésirendszer-elégtelenség, - jelentős artériásnyomás-változás esetén, - szívinfarktus, - neoplazma (daganatképződés), - jelentős szív- és/vagy légzőszervi és/vagy veseelégtelenség, - akut gyulladások esetén.

 

4033 Debrecen, Kós Károly utca 3.

(Veres Péter u. 153 - Kós Károly utca sarok)

GPS kordináták: 47.547328, 21.664095

Amíg Ön szépül, gyermeke számára felügyeletet biztosítunk!

 

KEZELÉSEK

 

A nyomásterápiás kezelésnek nincs idokőrlátja. Sőt, egyes nagyon súlyos ödémák esetében a kezelések órák hosszat is eltarthatnak. A kozmetikai eljárásokban azonban körülbelül 20-45 perces kezelések vannak, az időtartam természetesen a kezelés céljától függ. A gyakoriságot tekintve a kezelések általában heti 2-3 alkalommal javasoltak, vannak azonban olyan súlyos esetek, amikor napi kezelésekre van szükség. Ha a nyomásterápiát egy összetett gyógyászati eljárás keretében alkalmazzák, akkor azt csak a többi kezelés teljes befejezése után lehet elkezdeni.

 

HASZNÁLAT ELŐTTI ÚTMUTATÁSOK

 

A különböző kezelési paraméterek programozásának és szabályozásának mindig egyénre szabottan – az eljárás célját és a kezelés alatt lévő személy egyéni jellemzőit figyelembe véve – kell megtörténnie. Az alábbi alapvető tényezőket kell figyelembe venni: - A nyomásterápiás kezelés útmutatásai: keringési-, izom-, idegrendszer stb. - Más olyan kóros elváltozások lehetősége, melyekre a nyomásterápia nem javallott. - Kiemelt figyelmet kell szentelni a vendég szív- és érrendszeri állapotának. Ha az előbbiekben felsorolt rendellenességek egyike is fennáll, konzultálni kell egy szakorvossal a lehetséges orvosi ellenjavallatok miatt. - A vendég általános fizikai állapota (kor, fizikai és szellemi aktivitás, fizikai állóképesség stb.). Heti 2-3 alkalommal, a nyomásterápiás kezelés átlagos időtartama 20 és 40 perc – feltéve, hogy a kezelési eljárás nem igényel más működő rendszert. Ilyen értelemben egyes elváltozások esetében akár napi gyakoriságot igénylő kezelések is lehetnek. Ahogyan a jó váladékelvezetéses kezelés is, a nyomásterápia is erős vizelethajtó hatást gyakorol. Ezért teljesen normális, ha a vendég a kezelés alatt vagy után ki szeretne menni a mosdóba. Javasoljuk a vendégeknek, hogy a kezelés megkezdése előtt használják a mosdót! A nyomásterápiás kezelést mindig ki kell egészíteni az otthoni ápolási egyes formáival. Ezért a vendégnek fel kell hívni a figyelmét arra, hogy naponta vegyen hideg vizes zuhanyt, KERÜLJE a szoros öltözék viselését, a lábak közvetlen hőnek való kitételét, a dohányzást és az alkoholfogyasztást, továbbá hordjon megfelelő lábbeliket. A kezelendő rendellenességtől függően a nyomásterápia más kezelési technikákkal együttesen alkalmazható: masszázs, elektromos-zsírsejtzsugorítás, rádiófrekvenciás kezelés stb.

 

webdesign: www.civis-nyomda.hu